5e “Villa Kerkhofs” over VMBO-onderwijs in Hengelo, opnieuw een groot succes

Voor de 5e keer mocht ik de “Villa Kerkhofs”, een initiatief vanuit de Carmel scholengroep Hengelo, ondersteunen met de volledige verzorging van de deelnemers incl een kooksessie op donderdagavond. Twee VMBO scholen gaan m.i.v. augustus 2018 samenwerken in één gebouw. Alle ingrediënten en faciliteiten voor het samenwerken aan goed onderwijs zijn voorradig alleen is er geen klip en klaar recept wat leidt tot het optimale resultaat! Deze metafoor stond centraal bij de BlackBox-kooksessie.

5e Villa

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Wat als je via een willekeurige methode wordt ingedeeld bij één of enkele andere collega’s en je krijgt een aantal heerlijke ingrediënten máár geen receptuur? Hoe maak je gebruik van elkaars kwaliteiten en referentiekaders? Welke bronnen raadpleeg je? Hoe benut je de beschikbare expertise van ‘externen’? 

Als de kwaliteit van de geserveerde gerechten een voorspellende waarde heeft voor het resultaat van het VMBO-onderwijs als gevolg van intensieve en effectieve samenwerking, dan komt het helemaal goed daar in Hengelo!!