Afsluiting opleiding ‘Schoolleiders’ in het Hofje van Zuthem

Een intensief tweejarig traject van de cursisten van de schoolleidersopleiding vraagt om een originele en passende afsluiting.

Berrie Keuper en Jaap Nammensma vanuit Windesheim verantwoordelijk voor o.a. Schoolleidersopleidingen en Leiderschapsontwikkeling PO/VO hebben mij gevraagd hieraan een bijdrage te leveren.

Response code is 404

Een mooie nazomerdag in een prachtige omgeving vraagt om een activiteit met een ‘outdoorkarakter’! De deelnemers doorlopen een, m.b.v. foto’s uitgezet parcours. Zij doen dit door afwisselend Footgolfend, Frisbee’nd, Golfend met ‘club’ en Klootschietend te verplaatsen in zo min mogelijk schoten/worpen/slagen.

De lunch vindt plaats via het ‘voor elkaar – door elkaar – principe’. In twee ruimten staat, ongezien !!,  een heerlijk ingrediëntenbuffet klaar. De deelnemers krijgen, over en weer, de opdracht een lunch voor hun overbuurman/-vrouw te bereiden zonder te weten wat de ingrediënten zijn. Dit vraagt om een professionele dialoog over voorkeuren, voorwaardelijkheden, hoeveelheden etc.

Tot slot vindt er een ‘braderie’ plaats van fascinaties (buiten het werk!!) Ieder presenteert in rondes zijn/haar geboeidheid of fascinaties naast het werk. Vrijwilligerswerk, boeken schrijven, schilderen, gezelschapsspelen etc. Je leert iemand van een geheel andere kant kennen en niets is mooier dan iemand bevragen op zijn/haar passie(s)!!

Een dag waarvan de deelnemers en begeleiders zeggen; dit zou eigenlijk een start van een traject moeten zijn…!