Geslaagde Oosterse Fondue voor Binnenvaartschippers

Al gedurende een ruim aantal jaren verzorg ik de maaltijden als het Pastoraat voor de Binnenvaart haar ontmoetingsweekeinden organiseert in het voor- en het najaar. Zo ook het weekend van 26, 27 en 28 oktober j.l.
Error: the communication with Picasa Web Albums didn’t go as expected. Here’s what Picasa Web Albums said:

Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/ap.kruiswijk%40gmail.com/album/%27Schippers%27?kind=photo was not found on this server. That’s all we know.

In de Zandkreek in Hattem verzamelen de deelnemers zich op vrijdagavond en bij het binnendruppelen kan iedereen genieten van een paar pannen heerlijke soep die klaar staan. Aangepast aan het jaargetij nu o.a. een prachtige pompoensoep met een scheutje gemberroom.

Zaterdagavond heb ik ze mogen verrassen, samen met Robert van den Berg, door een geheel verzorgde Oosterse fondue aan te bieden. Op gourmet-rechauds staan pannetjes bouillon heerlijk te pruttelen. Met een ‘visnetje’ dompelen de tafelgasten dungesneden ossenhaas, varkenshaas, balletjes kalfsgehakt, diverse vissoorten en een variëteit aan de meest heerlijke groenten enige tijd in de hete bouillon. Eenmaal gaar wordt het netje geleegd op het bord en met diverse lekkere sausjes genuttigd.

Heerlijk eten, volgens het “Pick and Mix”-principe en bovendien heel erg gezellig! Zo met elkaar bezig zijn aan tafel en genieten van heerlijk zelf bereid voedsel verbindt meer dan duizend woorden!

Op zondagmiddag, voor iedereen vertrekt richting de ligplaats van het schip, gebruiken de deelnemers nog een warme maaltijd. Gebraden varkensrollade afgeblust met rode wijn waarbij de jus wordt gemengd met een heerlijk blok geitenkaas. Frietjes en krieltjes, warme groente en een gemengde bladsla.