Outdoordag opleiding “Leiding Geven II” – Windesheim

Als afsluiting van een tweejarig opleidingstraject wordt aan de cursisten van de schoolleidersopleiding van Windesheim een Outdoordag aangeboden. Hierin wordt een aantal principes van leiderschap, samenwerking, teamrollen en -kwaliteiten gethematiseerd. De dag vindt plaats op het prachtige landgoed van Kasteel De Essenburgh in Hierden

Mij werd gevraagd deze dag inhoudelijk vorm te geven door middel van een aanbod van drie arrangementen.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

1. De dag begint met een drietal boeiende teambuilding- of samenwerkingsactiviteiten t.w. het Spinnenweb, de Oversteek en het Krattenspel. In steeds wisselende samenstelling moeten teams, al samenwerkend, een opdracht uitvoeren. Wie vertoont welk type leiderschap en hoe ondergaat het team dit?

2. Tussen de middag vindt de lunch plaats op basis van het voor-elkaar-door-elkaar-principe. Zonder te weten welke ingrediënten beschikbaar zijn gaat de ene helft van de deelnemers de lunch verzorgen voor de andere helft. Daarvoor is het nodig om eerst een goede dialoog te voeren over de 4 V’s (Voorwaardelijkheden, Voorkeuren, Veelheid & het Visuele).

3. ’s Middags is er een Footgolf-, Speedminton-, Golf- en Klootschietparcours. Een mooi parcours met natuurlijke hindernissen in zo min mogelijk slagen/schoten/worpen af zien te leggen… Hoe zet je de kwaliteiten binnen jouw team hierbij op de juiste wijze in?

Een mooie mix van het thematiseren van belangrijke teamelementen en tegelijk een geheel andere en erg plezierige manier om elkaar te ontmoeten en (nog beter) te leren kennen.