Prachtconcept ‘rondom duurzaamheid’ met personeel Obadjaschool

Directieleden van de Obadjaschool uit Zwolle hebben eerder een kookworkshop meegemaakt bij mij thuis. Daarom werd ik, op basis van die positieve beleving, benaderd met de vraag of ik daar ook mogelijkheden toe zag met het team van ong. 60 personen.

Obadjaschool

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Sparrend over een mogelijkheid voor de invulling van het jaarlijkse personeelsuitje komen we samen op het idee om overdag, in groepjes, diverse bedrijven te bezoeken die op bijzondere wijze aandacht besteden aan de duurzaamheid rondom de kweek- en groeiprocessen van hun producten. Het betreft de bedrijven Natuurboerderij Hogeboom, Aspergekwekerij De Weerd, Wijngaard de Reestlandhoeve, en Varkensboerderij Neimeijer. Op de bedrijven worden de mensen rondgeleid en wordt verteld over de werkzaamheden en processen die nodig zijn om een kwaliteitsproduct te leveren. De gasten nemen ‘boodschappen’ mee vanaf de bedrijven waarmee we in de namiddag het Voor-Elkaar-Door-Elkaar diner gaan bereiden.

’s Morgens is er tussen 10.00 u. en 12.00 u. een eerste bezoek. Dan verzamelen de mensen tussen de middag bij de Berkummerkolk voor de lunch vergezeld van de mogelijkheid om een aantal leuke mikspelen te doen als Kubb, Jeu-des-Boules en Can Jam. ’s Middags van 14.00 u. – 16.00 u. vindt het tweede bezoek plaats en daarna verzamelen de mensen bij de Sportcampus ‘De Pelikaan’. Daar wordt heerlijk gekookt en vervolgens een meergangendiner genuttigd.