“Super-Sinterklaas-Beweegfeest” voor kinderen van Windesheimpersoneel en kinderen van personeel Isala-klinieken

Een feest waar veel kinderen alweer lang naar hebben uitgekeken! Sinterklaas komt op het werk van Pappa en/of Mamma en je mag in allerlei gymzalen de meest mooie activiteiten doen. Springen op grote springkussens, zwaaien aan de touwen, acrobatiek met de Pieten, leren om te jongleren met pittenzakjes, ringen of doekjes enz. enz. Je krijgt zelfs een Pietendiploma door Piet zelf ondertekend en uitgereikt! Maar ook heerlijk knutselen, luisteren naar de voorleespieten of lekker pepernootjes bakken zijn onderdelen van dit feest. Bij vertrek heeft Sint uiteraard nog een mooi cadeau voor alle kinderen.

Vanwege de verbouwing in het sportgebouw van Windesheim was er een speciale rol weggelegd voor de bouwpieten en droeg Sint bij binnenkomst een bouwhelm voor de veiligheid 🙂

Sint Windesheim

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Ook dit jaar mocht ik samen met Nico Drost van Q-point het studentenprojectteam begeleiden bij de uitvoering van dit bijzondere evenement. In de morgen kwamen de 415  kinderen van het Windesheimpersoneel met hun vaders en moeders, opa’s en oma’s. ’s Middags was het de beurt aan de 250 kinderen van het personeel van de Isala-klinieken in Zwolle.

Bij de instructie van de Pieten heb ik veel accent gelegd op het contact maken met de kinderen vanuit het bewustzijn dat het voor veel kinderen weer een fundamentele ervaring zal zijn! Mooi om op de foto’s te zien hoe zorgvuldig en hoe ‘lief’ zij de kinderen tegemoet traden. Het blijft mooi om zo met elkaar ‘het grote mensengeheim’ en deze prachtige traditie in stand te houden. Uiteraard met begrip voor de verschillende meningen en opvattingen met betrekking tot de uitingen hiervan.