Teamworkshop Prorail ‘OCCR’ – Koken en Dineren

Geen sneeuw en ijs, geen storing, spoorstremmingen of ‘blaadjes op de rails’. Het team van het Operationeel Controle Centrum Rail van ProRail had daarom, uiteraard met een goede achtervang, een avond onbezorgd de tijd om de vervallen workshop van 26 januari in te halen. De workshop wordt gehouden in de kookstudio van Kookbeleving in Amersfoort.

Prorail
 De 8 medewerkers en een aantal partners staan eerst stil bij ieders typering van het team aan de hand van gekozen spreekwoorden. Dan wordt via het lot bepaald wie met elkaar gaan samenwerken in het ‘kokend creëren’. Er wordt een 5 gangen-menu bereid en tijdens het bereidingsproces krijgt iedereen de taak om een, via een lootje bepaalde, collega in het bijzonder te observeren.

Nadat iedereen zijn/haar gang heeft bereid worden de gerechtjes geserveerd, toegelicht en tevens worden de observaties en bijbehorende feedback gerapporteerd. Mooie typeringen, karaktereigenschappen en parallellen met het ‘gewone’  werk worden geschetst.

Een avond met een creatief proces, een heerlijk diner en prachtige bespiegelingen en reflecties die de sfeer in het team absoluut ten goede zullen komen (en daarmee natuurlijk de prestaties op het spoor!).