Typisch-Hollandse-maaltijd op Internationaal Congres PMT

Het weekend van 5, 6 en 7 april jl. ontmoetten collega’s binnen de Psycho-Motorische Therapie uit verschillende Europese landen elkaar in het kader van een jaarlijks congres.

Het verzoek van de organisatie was om deze collega’s een typisch Hollandse maaltijd voor te schotelen; een erg leuke opdracht!

Hollandse maaltijd PMT
   Met een prachtige placemat, gemaakt door Anne van Driel, werd toegelicht dat het een drie-gangen-maaltijd betrof met typisch Hollandse bestanddelen.

De maaltijd bestond uit: Stukje haring op wittebrood, roggebrood met Katenspek, gevuld eitje met Hollandse garnaaltjes en een glaasje erwtensoep als entree, het Captain’s Dinner in buffetvorm als hoofdgerecht (kapucijners met spekjes, rundvlees, gefruite ui, krieltjes en Vlaamse(!!) frietjes met veel ‘lif-lafjes’ als piccalilly, mosterd, sambal, rode bietjes e.d.)  en een dessert van griesmeelpuddinkje met bessensap, een pannenkoekje met warme kersen en slagroom en een glaasje yoghurt met honing en een geroosterd walnootje.

Erg veel enthousiasme en waardering. Een van de gasten uit Frankfurt noemde het een prototype van ‘Edu-tainment’ (educatie met entertainment!)