“Villa Kerkhofs”; een Onderwijs-Inspiratie-Sessie vanuit Scholengroep Carmel-Hengelo

In de prachtige training- en groepsaccommodatie ‘De Bongerd’ in Gaanderen komen zeven medewerkers vanuit de diverse scholen van de scholengroep Carmel-Hengelo samen met zeven experts vanuit andere disciplines binnen én buiten het onderwijs.

Een nieuw concept, ingezet vanuit de centrale directie en uitgevoerd door één van de directeuren dhr. W Kerkhofs.

Villa Kerkhofs

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Een ’24-uurs-sessie’ even buiten de context van de school, zonder agendadruk en in een ontspannen, ongedwongen setting. Geïnspireerd raken door elkaars visie en ideeën over de invalshoek van hoogleraar filosofie Gert Biesta en dat doorvertalen naar een casus binnen de onderwijsgroep.

Aan mij de vraag om dit te ondersteunen met diverse fijne culinaire intermezzo’s en arrangementen om zodoende een bijdrage te leveren aan de noodzakelijke voorwaardelijkheden om het met elkaar ‘goed’ te hebben.

Ontvangst met ‘high tea-achtige’ hapjes, een heerlijke salade en crostini’s als tussentijdse snack en ’s avonds een kooksessie t.b.v. een uitgebreid ‘voor-elkaar-door-elkaar-diner’. De duo’s waarin gekookt werd kwamen tot stand door een speeddate tussen de mensen van ‘binnen’ en van ‘buiten’. “Vertel elkaar in resp 2 x 45 sec. wat je hebt met eten en met eten klaarmaken!”

De volgende ochtend een mooi ontbijtbuffet en als afsluiting ’s middags een heerlijke buitenlunch.

Een geslaagde eerste versie van ‘de Villa’ (met een knipoog naar ‘Villa Felderhof’) wat hoogstwaarschijnlijk gaat leiden tot een halfjaarlijks gebeuren.