‘Zelfmaakdiner’ met heerlijke proeverijtjes door Dienstencentrum OOZ VO

Het Dienstencentrum Openbaar Onderwijs Zwolle – Voortgezet Onderwijs is sinds september j.l. operationeel. Een mooie groep, bestaande uit diverse onderwijsspecialisten heeft elkaar al wel een aantal keer in werkverband ontmoet echter, in informeel verband ‘vernieuwd of hernieuwd’ kennismaken in een informelere context heeft nog niet plaatsgevonden.
Error: the communication with Picasa Web Albums didn’t go as expected. Here’s what Picasa Web Albums said:

Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/ap.kruiswijk%40gmail.com/album/%27DCOO%27?kind=photo was not found on this server. That’s all we know.

Vanuit de leiding over het centrum wordt mijn ondersteuning gevraagd om deze teamavond, in de vorm van een kooksessie, te laten plaatsvinden. Met een knipoog naar de komende feestdagen heb ik een mooi meergangenmenu bedacht met een variatie aan kleine gerechtjes zoals amuses, een entree-salade, twee soepjes uit glaasje, twee vis- en twee vleesgerechtjes en twee dessertjes. Al met al een ‘proeverij’ waarbij het geheel bestaat uit zo’n 12 verschillende hapjes.

De avond vindt plaats in de ruime onderwijskeuken van de Ambelt. Onder het genot van een glaasje Prosecco geef ik uitleg over doel, opzet en de werkwijze van de avond.

‘Het lot’ bepaalt met wie je samen een gerecht gaat (voor-)bereiden. Al samenwerkend aan het gerecht ontstaan de gesprekken vanzelf en is het in een mum van tijd erg gezellig in de keuken. Na anderhalf uur gaat het gezelschap aan tafel. Het menu wordt uitgeserveerd en per gang geven de makers van de gerechtjes een korte toelichting over de inhoud en het bereidingsproces.

Alle deelnemers kunnen hun naam en e-mailadres invullen zodat zij via de mail de beschikking krijgen over de recepten en over de gemaakte foto’s die avond.